A24 Xeber

Bu qidadan yeyənlərdə döş xərçəngi riski 39 faiz azdır – FOTO

Bu qidadan yeyənlərdə döş xərçəngi riski 39 faiz azdır – FOTO
689
14 Mart 2017 - 10:46

Qatıq döş xərçəngi riskini azaldır

A24.Az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, alimlərin gəldiyi qənaətə görə,  qatıq döş xərçənginin yaranma riskini azaldır, krem pendirlər isə xərçəngin yaranma riskini artırır.

ABŞ-dakı “Roswell Park Xərçəng İnstitutu və Xərçəngin Qarşısını Almaq və Nəzarət Departamentində işləyən Dr. Susan Mccannın  liderliyi ilə tədqiqat aparılıb.  Məmə xərçəngi diaqnozu qoyulan 1941 qadın ilə sağlam 1237 qadından aylıq süd məhsullarının  istehlakına  aid anket suallarına cavab vermələri tələb olunub.

Картинки по запросу süd məhsulları

MƏMƏ XƏRÇƏNGİ RİSKİ 15 FAİZ AZDIR

 Nəticələrə görə,  süd məhsulları qəbul edən qadınlarda döş xərçənginə yaxalanma riskinin 15 faiz az olduğu göstərilib.

Qatıqdan çox istifadə edən qadınlarda döş xərçəngi riski 39 faiz azdır.  Krem pendirlərindən  çox qəbul edən qadınlarda isə döş xərçənginə tutulma ehtimalı 53 faiz çoxdur.

 Mütəxəssis açıqlayıb ki, xərçəng xəstəliklərinin yaranma səbəbləri ilk növbədə qidalanmadan başlayır.

SİZİN REKLAMINIZ BURADA

(336x280px)

ƏLAQƏ: +994 70 507 77 00