Bu qidadan yeyənlərdə döş xərçəngi riski 39 faiz azdır - FOTO

Bu qidadan yeyənlərdə döş xərçəngi riski 39 faiz azdır – FOTO
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Qatıq döş xərçəngi riskini azaldır

A24.Az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, alimlərin gəldiyi qənaətə görə,  qatıq döş xərçənginin yaranma riskini azaldır, krem pendirlər isə xərçəngin yaranma riskini artırır.

ABŞ-dakı “Roswell Park Xərçəng İnstitutu və Xərçəngin Qarşısını Almaq və Nəzarət Departamentində işləyən Dr. Susan Mccannın  liderliyi ilə tədqiqat aparılıb.  Məmə xərçəngi diaqnozu qoyulan 1941 qadın ilə sağlam 1237 qadından aylıq süd məhsullarının  istehlakına  aid anket suallarına cavab vermələri tələb olunub.

Картинки по запросу süd məhsulları

MƏMƏ XƏRÇƏNGİ RİSKİ 15 FAİZ AZDIR

 Nəticələrə görə,  süd məhsulları qəbul edən qadınlarda döş xərçənginə yaxalanma riskinin 15 faiz az olduğu göstərilib.

Qatıqdan çox istifadə edən qadınlarda döş xərçəngi riski 39 faiz azdır.  Krem pendirlərindən  çox qəbul edən qadınlarda isə döş xərçənginə tutulma ehtimalı 53 faiz çoxdur.

 Mütəxəssis açıqlayıb ki, xərçəng xəstəliklərinin yaranma səbəbləri ilk növbədə qidalanmadan başlayır.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 
Son Dəqiqə, Dünya, Sağlamlıq, Maraqlı
a24.az

Müzakirə

1001 Bərəkət Halal Nemət

a24.az

Səhliyalı

a24.az
A24.Az - Xəbərdə Yeni Nəfəs, Xəbərlər, Araşdırma, Müsahibələr, Reportajlar